DORDRECHT – Online criminaliteit, in de vorm van fraude, oplichting en hacken, neemt toe. Ook ondernemers zijn hiervan steeds vaker slachtoffer. Speciaal voor hen is er op dinsdag 29 november van 18.45 tot 21.00 uur een cybercrimecongres in het Postillion Hotel Dordrecht. Ondernemers uit de Drechtsteden kunnen gratis deelnemen. Gespreksleider is misdaadjournalist Kees van der Spek (foto). Samen met de Dordtse wethouder van economie Maarten Burggraaf opent hij het congres.

De deelnemende ondernemers staat een gevarieerd programma te wachten. Een vertegenwoordiger van ROC Mondriaan legt uit wat een aanval met ransomware voor deze onderwijsinstelling heeft betekend. Een cybercrimespecialist vertelt over risico’s en maatregelen en de politie gaat in op de aanpak van cybercriminelen en het doen van aangifte. Tot slot staat een paneldiscussie op het programma. De aanwezige ondernemers kunnen dan hun vragen stellen aan de sprekers en aan een verzekeringsspecialist.

Better safe than sorry

Het congres is een initiatief van het regionaal Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de gemeenten in de Drechtsteden. De praktijk wijst uit dat ondernemers die slachtoffer worden van cybercrime vaak onvoldoende maatregelen hebben genomen om hun bedrijf hiertegen te beschermen. Daarom vinden PVO en de gemeenten het belangrijk om ondernemers van goede informatie te voorzien. Niet voor niets draagt het congres de titel ‘Better safe than sorry’.

Voetbal

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het congres via bettersafethansorry.nu. Ook aan de voetballiefhebbers is gedacht. De wedstrijd Nederland – Quatar zal voorafgaand op een groot scherm te zien zijn.