Actueel

reageer als eerstza 21 nov 2020

Kinderdagverblijf ontruimd vanwege vreemde lucht

DORDRECHT – Bij COKD kinderdagverblijf Villa de Hoge Hoed op de Leerparkpromenade werd vrijdagochtend rond negen uur een indringende lucht geconstateerd, waarop het kinderdagverblijf direct is overgegaan tot ontruiming en 112 heeft gebeld. Op dat moment waren er zes kinderen en vier volwassenen aanwezig in het pand.(Foto’s: Thymen Stolk)

De brandweer was binnen vijf minuten aanwezig en de politie volgde direct daarop. Al snel werd duidelijk dat de lucht afkomstig was van verfwerkzaamheden in het naburige pand. Mede op advies van de brandweer is besloten om de kinderen deze dag op te vangen op COKD kinderdagverblijf Villa Riedijk, gelegen aan de Noorderstraat.

Bijzonder vervoer
Om de kinderen naar deze locatie te vervoeren heeft de brandweer een tweede auto opgeroepen en zijn de kinderen met de pedagogisch medewerkers in de brandweerauto naar de locatie gebracht. Voor de kinderen was dit een geweldige ervaring. Brandweer Zuid-Holland Zuid bedankt voor de fantastische hulp. Uiteraard zijn de ouders van de kinderen direct gebeld om hen te informeren. “Gelukkig oefenen we dit regelmatig met de kinderen”, zegt Saskia Verhoeven, locatiemanager van Villa de Hoge Hoed. “Volgens vastgesteld protocol houden we meerdere malen per jaar een oefening met de kinderen. Dat werpt nu zijn vruchten af!”

Geef een reactie