DORDRECHT – Van 1 tot en met 15 mei is het de landelijke Week van Ons Water. Ook Weizigt haakt dit voorjaar aan met allerlei spetterende activiteiten. Op woensdagmiddag 4 mei namen vele kinderen een duik in de wereld van water tijdens de Waterspelen.

Verspreid over het hele terrein van Weizigt waren er allerlei wateractiviteiten. Zo was er een levensgrote ganzenbordspel ‘Van bron tot kraan waarmee een leuke goodiebag gewonnen kon worden. Bij de poel van het Aquarama stonden natuurgidsen van IVN waarmee de kinderen letterlijk een duik konden nemen in de wereld van water en op zoek gingen naar waterdiertjes. Er was het speciale tappunt van Evides en een diëtiste liet zien hoe je van een simpel bekertje water een superlekker, gezond drankje maakt.

Op het terras van Koetshuis Weizigt staat ook vandaag (5 mei) nog de WaterOntdekplek. Hier kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe we in Nederland droge voeten houden. Rivieren, polders, stuwen en uiterwaarden, je maakt overal kennis mee. En lekker kliederen en spetteren mag natuurlijk ook! (Foto’s Stolk Fotografie)

Voor meer informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten bij Weizigt: www.weizigt.nl/weekvanonswater. Hier vind je ook een overzicht van leuke wateruitjes in de regio.