Actueel

reageer als eerstdo 4 okt 2018

Knutselen in de Duurzaamheidsfabriek

DORDRECHT – Tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 6 oktober kan iedereen die kennis wil maken met wetenschap en techniek een kijkje nemen in de Dordtse Duurzaamheidsfabriek. Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek een drukke bedoening met studenten en bedrijven die samen werken aan innovaties. Tijdens het Weekend van de Wetenschap opent de fabriek haar deuren voor bezoekers van alle leeftijden.

Techniek is leuk omdat er steeds iets nieuws te beleven valt. In de Duurzaamheidsfabriek aan de Leerparkpromenade 50 is dat goed te zien én zelf te ervaren. Er zijn allerlei hypermoderne technische installaties, zoals 3D-printers, industriële robots, lasersnijders en lassimulatoren met Augmented Reality. Geen idee wat het is? Kom dan zeker kijken! Weet je het wel? Kom dan vooral zelf proberen!

Nieuwsgierige geesten, slimme knutselaars en iedereen die ná het weekend iets leuks te vertellen wil hebben op school of op het werk is van harte welkom. Er zijn doorlopende workshops 3D-printen, werken met de industriële lasrobot, Augmented Reality lassimulatie en robotica.  De Duurzaamheidsfabriek Backstage is geopend op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Inschrijven is niet nodig. Meer informatie: www.hetweekendvandewetenschap.nl of www.duurzaamheidsfabriek.nl.

 

 

Geef een reactie