DORDRECHT – Tijdens de viering van het eeuwfeest van de Dordtse zwem- en waterpolovereniging MNC, afgelopen zaterdag in het Wantijbad, werd de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Kolff reikte de onderscheiding uit aan ‘Zwem- en Waterpolovereniging Merwede Nautilus Combinatie’. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Het jubileum werd onder meer gevierd met een aantal speciale waterpolowedstrijden in het buitenbad. Daarvoor waren ook enkele spelers uit de Britse partnerstad Hastings overgekomen. ’s Avonds werd er een jubileumfeest gevierd in het clubhuis van MNC in de Sportboulevard.

MNC Dordrecht is één van de grootste waterpoloverenigingen van Nederland, waarbij de teams op alle niveaus zijn vertegenwoordigd, zowel bij de jeugd als senioren. De jeugdafdeling behoort tot de top drie van Nederland. Ook het wedstrijdzwemmen wordt op het allerhoogste niveau bedreven; zowel in competitieverband als individueel. Daarnaast verzorgt MNC zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma en diverse vaardigheidsdiploma’s.