DORDRECHT – Op zaterdag 14 mei organiseert NLDelta met zoveel mogelijk andere partijen de eerste Laarzendag. Het moet de start worden van een wereldwijde traditie. De hele dag zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan; want het water stijgt en dus moeten we kijken naar welke oplossingen we daar in Nederland voor vinden. En ook wat je er zelf aan kunt doen. Doe mee, trek je laarzen aan en ga op ontdekkingstocht in bijvoorbeeld de Oosthaven.

De Oosthaven is een moerasbos op oude grienden. Hier werkten vroeger griendwerkers in weer en wind. Het was zwaar en hard werk voor een schamel bestaan. Inmiddels groeit het moerasbos en is het her en der soms ondoordringbaar: een schuilplaats voor reeën, bevers, kleine zoogdieren en een broedplaats voor vele soorten vogels. Wie niet bang is voor een beetje avontuur kan de wildernis dichtbij huis ervaren en genieten van rust en natuur. Heel vaak zijn kaplaarzen onontbeerlijk en ook op de Laarzentocht op zaterdag 14 mei zijn laarzen het voorgeschreven schoeisel. De wandeling start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Lees het hele verhaal deze week in Dordt Centraal. De krant online lezen kan via www.dordtcentraal.nl, onder het kopje ‘Lees de krant online’.