Actueel

reageer als eerstvr 8 nov 2019

Laatste peren zijn voor Voedselbank Dordrecht

DORDRECHT – Dat vrijwilligerswerk zinvol is, weten ze al lang bij de Voedselbank in Dordrecht. Maar dat perenplukken zo gezellig kan zijn, dát hadden ze niet verwacht. Meer dan vijftig kisten stoofperen werden vrolijk ingeladen bij Plukhoek Mookhoek, een bloemen-, en fruitpluktuin direct achter Kiltunnel in het plaatsje Mookhoek.

Zestien vrijwilligers zijn er een aantal dagen druk mee geweest: het plukken van stoofpeertjes in de boomgaard die al meer dan tachtig jaar oud is. Gedurende het seizoen konden alle bezoekers zich uitleven, maar nu de Plukhoek gesloten is, was het de beurt aan de Voedselbank. De laatste peren werden weggeplukt zodat er niets verspild wordt. Verschillende soorten onbespoten stoofperen konden worden geoogst. Omdat een deel van de Voedselbankbezoekers nog niet bekend zijn met de oer-Hollandse stoofpeer kregen ze er bij het uitdelen een recept bij.

De Voedselbank was blij met dit gezonde product. Het is vaak moeilijk om aan duurzaam gekweekte versproducten te komen. Ze namen de uitnodiging om volgend jaar weer te komen plukken dan ook met beide handen aan.

 

Geef een reactie