DORDRECHT – Als vanmorgen de laatste paar meter van de straat is voorzien van teer tussen de kinderhoofdjes, dan gaat de Lange Geldersekade na vijftien weken weer open voor verkeer. Bedoeling was het teergieten gisteren klaar te hebben, maar door de aanhoudende regen moest de aannemer stoppen met het werk. Afhankelijk van het weer zullen de hekken in de loop van de ochtend weggehaald kunnen worden. (Foto’s : Stolk Fotografie)

Projectleider Peter de Vet: “Het wegdek ziet er goed uit en ook de bomen zijn mooi in model gezet. Het is goed dat het nu koud is en ze geen bladeren meer hebben. Dat betekent dat de sapstromen in winterslaap zijn.” Voor omwonenden is het gereed komen van de herbestrating een opluchting; hoewel niet voor iedereen van lange duur. Op de hoek van de Engelenburgerbrug en de Nieuwe Haven is de kademuur al wel een tijdje hersteld maar de bestrating nog niet in orde.

Nieuwe Haven dicht

De Vet: “De aannemer die aan de Lange Geldersekade werkt, gaat ook deze klus doen. Het was echter niet mogelijk dat tegelijk te doen. Het betekent dat we vanaf de tweede week van januari de bestrating op de Nieuwe Haven in orde gaan maken. Dat werk zal naar verwachting een goede twee weken duren. Het betekent dat de Nieuwe Haven vanaf die tweede week van januari tot zeg maar eind januari zal worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoge Nieuwstraat.”