Actueel

reageer als eerstma 25 mei 2020

Leerlinge Dubbeldamse basisschool besmet met corona

DORDRECHT – Bij een leerlinge uit groep 3 van de Beatrixschool in Dubbeldam is vorige week woensdag het coronavirus vastgesteld. “Wij zijn meteen op de hoogte gebracht en hebben in overleg met de GGD diezelfde avond de ouders van de andere kinderen uit de groep op de hoogte gebracht en uitgelegd waarop ze bij hun eigen kinderen moeten letten”, vertelt Jaap van der Put, directeur van de Scholen van Oranje, waaronder de Beatrixschool samen met drie andere basisscholen in Dubbeldam en Stadspolders valt. Vanmorgen werden de andere ouders van de Beatrixschool per mail op de hoogte gebracht. (Foto: Thymen Stolk)

De betreffende leerlinge had lichte klachten en is niet ziek, zegt Van der Put. Het gezin gaat uit voorzorg twee weken in thuisquarantaine. De andere kinderen uit de groep, die vanwege de coronamaatregelen uit een halve klas bestaat, kunnen gewoon naar school komen. “Er zijn bij de andere kinderen geen symptomen geconstateerd. Zolang zij geen klachten ontwikkelen, zijn ze welkom op school.”

Volgens Van der Put is er geen reden voor onrust. “We werken met halve klassen, die via verschillende ingangen de school binnenkomen. En in de pauzes spelen de klassen apart.” Ook het feit dat de moeder van de besmette leerlinge, die zelf in de zorg werkt, zeer snel en alert heeft gereageerd, maakt de kans erg klein dat er onderlinge besmettingen hebben plaatsvonden, denkt Van der Put.

Geef een reactie