Actueel

reageer als eerstza 27 nov 2021

Leerlingen planten twee minibossen in Wielwijk

DORDRECHT – Leerlingen van IKC De Fontein en Kindercampus OBS Albatros planten samen met IVN Natuureducatie en de gemeente morgenmiddag in één klap het tweede en derde Tiny Forest van Dordrecht. Het dubbele Tiny Forest komt aan de Van Gendtstraat, ter hoogte van beide scholen. Wethouder Marco Stam onthult de naam van het bos en plant ook zelf een boom. (Archieffoto: IVN)

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest maakt de buurt een stuk groener. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal, waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Met een minibos in de buurt hebben buurtbewoners een prettige en gezonde plek om elkaar te ontmoeten. Daarnaast stimuleert een Tiny Forest biodiversiteit en biedt het kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. Zo zorgt een minibos in de buurt voor verkoeling op warme dagen en waterberging bij zware regenval.

Extra groot
Bijzonder aan het Tiny Forest aan de Van Gendstraat is dat het extra groot is. Dat komt omdat het eigenlijk twee Tiny Forests naast elkaar zijn. Het heeft ongeveer de oppervlakte van twee tennisbanen. De kinderen van IKC De Fontein en Kindercampus OBS Albatros hebben zelf de naam bedacht van het nieuwe minibos.

Geef een antwoord