Actueel

reageer als eerstvr 15 nov 2019

Leerlingen presenteren klimaatplannen

DORDRECHT – De afgelopen weken hebben 250 leerlingen uit groep 6 van tien basisscholen in de regio nagedacht over wat zij willen doen voor een beter klimaat. Vrijdagochtend presenteerden ze hun plannen in een video tijdens de regionale KinderKlimaatTop in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. (Foto’s: Thymen Stolk)

De leerlingen hebben de afgelopen weken nagedacht over wat zij belangrijk vinden voor het klimaat, waar ze invloed op kunnen uitoefenen en hoe ze dat zouden willen aanpakken. Onder begeleiding van een workshopleider is er gebrainstormd over verschillende thema’s: energie, mobiliteit, water en afval. De leerlingen hebben hieruit vervolgens hun favoriete thema gekozen. Om meer te weten te komen over hun thema, konden de leerlingen de hulp inschakelen van experts. Deze zijn verbonden aan allerlei bedrijven uit de regio die zich met duurzaamheid bezighouden.

Nieuwe generatie

De KinderKlimaatTop Drechtsteden is een tweejaarlijkse bijeenkomst voor leerlingen van groep 6 van het basisonderwijs. De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school of omgeving kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Over de hele wereld wordt er druk vergaderd en gesoebat door volwassenen over klimaatverandering. Ondertussen wordt de nieuwe generatie, de generatie die volwassen wordt in een wereld vol van verandering, nauwelijks betrokken in de plannen. Terwijl juist die generatie ervoor kan zorgen dat het oude denken wordt doorbroken om een nieuwe toekomst te ontdekken.

Geef een reactie