DORDRECHT – Twee ingezonden reacties op de aangekondigde sloop van parkeergarage Veemarkt. Ook reageren? Stuur een mail van maximaal 250 woorden onder vermelding van Lezers Centraal naar redactie@dordtcentraal.nl. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

 

Afbraak is denkfout

Ten eerste is het idee alleen al om een grote parkeergarage af te breken die nog prima functioneert en nog hard nodig is, volkomen belachelijk. Daarnaast gaan automobilisten die overvolle parkeergarages aantreffen op zoek naar een plekje in de buurten eromheen. Overlast voor de bewoners aldaar, ergernis voor bezoekers van de binnenstad met je autootje. Het idee is zeker dat je in zo’n stadsbus moet kruipen om in de binnenstad te komen. Of fietsen. Ik denk niet dat veel mensen gaan pendelen vanaf Weeskinderendijk. En dat allemaal om die Spuiboulevard op te knappen. Prima, maar daar past heel goed een parkeergarage tussen. Afbraak is een denkfout. Er moeten juist meer parkeergarages bij in de binnenstad. Tot slot: afbraak Rabo en Belastingkantoor is in het kader van de nu hevige woningnood eveneens een slecht plan. Beter ombouwen tot woningen.

L. de Groot

 

Jammer

Hoe en waar denkt de gemeente een goeie en grote parkeergarage te vinden, die zo centraal ligt als de Veemarkt? Menigeen van buiten Dordt maakt er gebruik van. Familie en kennissen maken er gebruik van als ze de stad willen bezichtigen. Laat staan kopers die met irritatie rondrijden en dan besluiten naar een andere plaats te gaan. Sneu voor al die zaken die het juist nu van veel nieuwe klanten moeten hebben. Heel, heel jammer, wij blijven het volgen.

C.E. Boone