DORDRECHT – Op donderdag 12 mei staat de Stadsbibliotheek Dordrecht van 19.00 tot 21.00 uur in het teken van de Nederlandse kunstschilder Meijer de Haan. Anton Joosen komt met passie en humor vertellen over het leven van de kunstschilder. Zijn lezing eindigt met een zéér verrassend slot.

De kans dat je nog nooit van Meijer de Haan (1852 – 1895) hebt gehoord, is vrij groot. Hij kwam pas in het nieuws toen op 16 oktober 2012 de opzienbarende kunstroof plaatsvond in de Kunsthal in Rotterdam. Meijer de Haan was een klassiek opgeleide Amsterdamse kunstschilder, die na hevige kritiek op zijn grote schilderij ‘Uriël Acosta’ naar Parijs uitweek en bevriend raakte met Theo van Gogh en Paul Gauguin.

Over Anton Joosen

Anton Joosen noemt zichzelf een ‘vrijetijdschrijver’ en staat bekend om zijn boeken en lezingen over de Bredase kunstschilders Jan Strube en Paul Windhausen. Uriël Acosta is zijn eerste fictieve roman, maar wel gebaseerd op historische figuren, plaatsen en gebeurtenissen. Dit boek verhaalt over een spannende speurtocht naar het verloren gegane schilderij Uriël Acosta van de Nederlandse schilder Meijer de Haan.

Aanmelden

De lezing is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst via de website www.debibliotheekaanzet.nl. De Stadsbibliotheek is gevestigd aan Groenmarkt 153.