Actueel

reageer als eerstvr 24 sep 2021

Lichtjesvaartocht en drijf-in-bioscoop in PlanTij

DORDRECHT – Dordrecht is jarig en PlanTij viert feest. In de waterrijke wijk bij het Wantijpark wordt zaterdag 25 september vanaf 19.00 uur een lichtjesvaartocht georganiseerd. De oproep: versier en verlicht je boot in het thema ‘Dordrecht 800 jaar stad’ en vaar mee. Na een heuse vlootschouw op het Wantij kunnen deelnemers aanmeren bij de drijf-in-bioscoop in PlanTij. Publiek kan ook vanaf de Wantijdijk meegenieten. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De lichtjesvaartocht start vanaf de hoek Vlij bij het water van PlanTij. Daarna gaat de vaartocht over de Vlij en het Wantij richting de Stadswerven, waar er met een heuse vlootschouw wordt bepaald wie zijn boot het mooist versierd en verlicht heeft. Voor de mooist versierde boot is er een leuke prijs. Wie niet meevaart, is wel van harte uitgenodigd om te komen kijken langs de vaarroute.

Filmpje

Na de vaartocht meren de boten af in het water van PlanTij. Op het terras van één van de woningen zal op een groot bioscoopscherm een film worden getoond, waar vanaf de boot naar gekeken kan worden. De film start om 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom in de drijf-in-bioscoop, want de film is ook te zien vanaf de Wantijdijk, ter hoogte van PlanTij. Tijdens de film zorgt Het Vogelnest voor gratis popcorn en limonade op de Wantijdijk. Vergeet niet zelf een stoeltje mee te nemen. Wie met de auto komt, wordt verzocht te parkeren op de naastgelegen Sportpark Stadspolders.

Aanmelden voor de vaartocht is gewenst via [email protected].

 

Geef een antwoord