DORDRECHT – Een duel tussen leeuwen en tijgers stond er zaterdagavond op de ijshockeyagenda. De Dordrecht Lions ontvingen in de Sportboulevard de Amsterdam Tigers. (Foto en tekst: René Kamps)

Bij de Lions waren de dames Jet en Anne op trainingskamp met de nationale selectie en stond Bas van der Brugge op goal. De bezoekende nummer 2 in de competitie kon de eerste periode winnend afsluiten met een 1-2 stand. Dit gaf de Lions hoop en dat was terug te zien op het ijs. De longen werden eruit gereden en om ieder centimeter ijs werd gestreden. Floris Veenhuizen wist met een fraaie actie het Amsterdamse net te raken voor de 2-2. De Tigers bleven zoeken naar hun derde goal en die kwam in de 27e minuut op het scorebord via Billy Grapperhaus. Bas van der Brugge was aan de Dordtse kant de uitblinker en menig schot van de Amsterdammers kon hij uit zijn goal houden. In de 36e minuut was het wederom Grapperhaus die scoorde voor de Tigers. Enkele minuten daarna zochten beide ploegen voor de laatste keer de kleedkamers op.

In de laatste periode was het wachten op de 2-5 of de 3-4. In de 50e minuut was het Janis Brakss die zijn inzet beloond zag en de 3-4 scoorde. De Lions gingen er weer in geloven en het publiek werd getrakteerd op topijshockey met hier en daar een flinke bodycheck. Alle inzet van beide kanten leverde daarna geen doelpunten meer op.

De Lions spelen nog tweemaal uit en hierna volgen de eventuele play-offs op de eerste dagen van maart.