Actueel

reageer als eerstdo 21 okt 2021

Lockdowns zetten winkelier aan het denken: ‘ik ga op reis’

DORDRECHT – Francis de Mik, eigenaar van Lades Smaakvol, begint morgen oktober met opheffingsuitverkoop en sluit eind december definitief haar deuren. Sinds 2005 heeft zij haar winkel in de Vriesestraat in het centrum van Dordrecht. De meeste winkeliers zijn teleurgesteld of verdrietig om hun zaak te sluiten, maar eigenaresse Francis de Mik ziet juist nieuwe kansen en gooit het roer volledig om. Zelf noemt zij het Opheffingsuitverkoop met een Glimlach.

“De lockdowns vanwege corona hebben mij aan het denken gezet”, vertelt ze. “Ik ben 58, gezond en energiek. Wat zou ik het liefste willen doen? In gesprekken met een loopbaancoach realiseerde ik me dat ik het liefst een langere periode wil gaan reizen. Ik heb inmiddels een bestelwagen gekocht en ga deze de komende tijd ombouwen tot minicamper, waar ik in mijn eentje in kan bivakkeren.”

Alles weg

Een winkel beëindigen is natuurlijk sneller gezegd dan gedaan. Het leegverkopen is een klus, en daarbij moet het pand natuurlijk helemaal leeg, dus ook het presentatiemateriaal, de vitrinekasten en al het meubilair moet weg. En dat is nog niet alles. De Mik pakt het rigoureus aan en zegt ook de huur van haar woning op, dus ook privébezittingen zullen in de laatste maand in de winkel te koop aangeboden worden.

Vaste klanten

Lades Smaakvol is al sinds 2005 in de Vriesestraat gevestigd en is voor veel Dordtenaren, maar ook zeker voor mensen uit allerlei windstreken al jaren de favoriete winkel. Sjaals, bijoux, tassen, kleding en allerlei leuke cadeautjes, bij Lades Smaakvol vind je altijd wel iets origineels. De Mik kijkt uit naar de komende maanden om haar vaste klanten nog te kunnen verwelkomen in de winkel. “Tijdens corona vroegen klanten wel eens: red je het wel? Als men mij dat nu zou vragen zou ik zeggen: kom langs, koop iets met een hele leuke korting, dan helpt dat ons beiden.” En wie nog een cadeaubon heeft van de winkel kan deze tot de kerst dit jaar inleveren.

Geef een antwoord