Actueel

reageer als eerstdi 23 feb 2021

Maak een ommetje Dordt Schoon

DORDRECHT – Dordt Schoon 2021 gaat zaterdag 20 maart van start. Veel Dordtenaren zetten zich inmiddels al in om het zwerfafval in Dordrecht op te ruimen. Deze opruimhelden trekken er regelmatig op uit met hun afvalgrijper. Met z’n allen een opruimrondje maken, een ommetje Dordt Schoon, wordt dit jaar gehouden van 20 tot en met 27 maart.

Meedoen is super makkelijk. Helemaal als je al een afvalgrijper hebt. Pak je grijper en maak tussen 20 maart en 27 maart een wandeling in je buurt. Tijdens het wandelen ruim je het zwerfvuil wat je tegenkomt op. Het opruimen kun je alleen doen of bijvoorbeeld samen met de kinderen. Maar ook als je nog geen grijper hebt, kun je meedoen met Dordt Schoon. Op verschillende locaties in de wijken zijn uitgiftepunten waar een grijper opgehaald kan worden. Je kunt onder andere bij drie locaties van de bibliotheek, verschillende buurthuizen en bij een aantal kerken terecht. Na afloop lever je de grijper weer in bij het uitgiftepunt. Wie na Dordt Schoon wil blijven opruimen, mag de afvalgrijper houden. Je wordt dan wel gevraagd om een registratieformulier in te vullen. Dit formulier ontvang je bij het uitgiftepunt.
Op www.weizigt.nl is een lijst met uitgiftepunten te vinden. Wil je een grijper ophalen bij een uitgiftepunt, stuur dan een mailtje naar [email protected] om een afvalgrijper te reserveren.

Film je ommetje!
Lekker aan de slag? Vergeet dan vooral niet om een enthousiast filmpje te maken en deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers te zetten! Een leuke foto mag natuurlijk ook. De leukste, gekste of meest bijzondere filmpjes en foto’s maken kans op een mooie tas om je afvalgrijper in te doen. Zet je filmpje of foto voor 28 maart online met #ommetjeDordtSchoon.
Ook tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon blijft het natuurlijk belangrijk dat het voor iedereen veilig is en blijft om deel te nemen. Weizigt vraagt iedereen dan ook zich te houden aan een aantal regels tijdens het opruimen. De actuele regels, maar ook alle andere informatie over Dordt Schoon is te vinden op www.weizigt.nl en op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers.

Geef een reactie