Actueel

reageer als eerstdi 10 aug 2021

Magic Circus komt naar Dordrecht

DORDRECHT – In 2021 presenteert het Nederlands Stadscircus de voorstelling ØPFANG, boordevol modern circusvermaak. Het Magic Circus-team vangt het publiek op en neemt hen mee in een magische wereld. Jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen. Niet oubollig, maar zeker ook niet pretentieus modern. Van woensdag 11 tot en met zondag 15 augustus staat de circustent bij Winkelcentrum De Bieshof. (Foto: Piet-Hein Out)

In dit moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen. Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. In ØPFANG beleef je gevederde vrienden, komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid, oftewel ‘Øpfang’. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden. Zowel wil ik Magic Circus gastvrij ontvangen voor een mooie show.

Dordtpas

Goed nieuws voor iedereen met een Dordtpas. Aan de circuskassa krijgen zij op vertoon van een geldige Dordtpas 50 procent korting op hun toegangsbewijs. Alleen aan de circuskassa, dus niet online. Overige kaarten zijn online verkrijgbaar via magic-circus.nl of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de circuskassa. In winkels met een circusposter en online zijn kortingsbonnen te vinden. In het circus houdt men vast aan de anderhalve meter afstand tussen personen van 12 jaar en ouder uit verschillende huishoudens. Vaccinatiebewijzen of corona-testen voor een bezoek zijn daarom niet nodig.

 

 

Geef een antwoord