Actueel

reageer als eerstma 2 dec 2019

Medeoprichter De Stem van Dordt Hennie Goud overleden

DORDRECHT – Na een periode van afnemende gezondheid is zondag Hennie Goud overleden. Hij stond samen met George Grootenboer aan de wieg van de Dordtse huis-aan-huiskrant De Stem van Dordt. Veel Dordtenaren zullen hem daarnaast herinneren van zijn activiteiten bij carnavalsvereniging De Merwekrabbers, waar hij onder meer drie keer Stadsprins was. (Foto: Privé)

Na 25 jaar op Bonaire gewoond te hebben met zijn vrouw Anneke was Hennie recent weer teruggekeerd in zijn geliefde Dordrecht. “We hadden net een woning gevonden”, vertelt Anneke. “We waren er twee dagen ingetrokken toen Hennie opnieuw moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Tilburg. Hij wilde zo graag weer naar Dordt. ‘Ik ben een Dordtenaar’, zei hij steeds. Het is helaas niet meer zover gekomen. Het ging al een aantal maanden achteruit, maar de laatste weken is het hard gegaan.”

Bonaire

Hennie begon zijn loopbaan als advertentieverkoper bij dagblad De Dordtenaar. In 1980 zette hij samen met Grootenboer De Stem van Dordrecht op. Dat werd een succes, vooral ook omdat de huis-aan-huiskrant veel nieuws bracht en regelmatig het dagblad aftroefde met primeurs. Het was in 1996 reden voor De Dordtenaar om De Stem over te nemen van Goud en Grootenboer. “Ze werden uitgekocht en wij besloten naar Bonaire te verhuizen”, vertelt Anneke. “Hennie was pas vijftig en wilde nog wel een paar jaartjes doorwerken. Hij werd nog door het AD gevraagd wat aan promotie te doen op Curaçao, maar dat hield hij na een paar maanden voor gezien. Twee kapiteins op één schip, dat werkte niet.”

Carnaval

Vele mooie jaren beleefden Hennie en Anneke daarna. In de wintermaanden op Bonaire en ieder jaar van april tot oktober op de camping van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Ze zagen nog regelmatig kennissen uit hun Dordtse tijd, maar carnaval vierden ze in die tijd op Bonaire. “Hennie heeft jarenlang heel veel gedaan bij De Merwekrabbers, maar die periode heeft hij afgesloten toen we uit Dordt vertrokken”, zegt Anneke. In april kwamen ze terug naar Nederland. “Toen was het kwakkelen al begonnen.” Er volgden een paar maanden van ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Drie weken geleden werd hij opnieuw opgenomen. Al snel werd duidelijk dat hij zo ernstig ziek was dat hij niet meer zou terugkeren naar Dordrecht. Hennie Goud overleed in de nacht van zaterdag op zondag. Hij werd 75 jaar. De uitvaart vindt donderdagochtend plaats op de Essenhof.

 

Geef een reactie