DORDRECHT – Per dag krijgen in Nederland meer dan honderd mensen een beroerte. Hoe eerder deze wordt herkend en behandeld, des te groter is de kans op herstel. Informatie over hoe je een beroerte herkent en wat je dan moet doen, vind je op de informatiemarkt op 10 mei en het webinar op 12 mei van de CVA-keten Zuid-Holland Zuid.

Tijdens deze voorlichtingsactiviteiten komen ook de nieuwste behandelingen en het verkleinen van de risico’s op een beroerte aan bod. De CVA-keten heeft de activiteiten georganiseerd in het kader van de Europese dag van de beroerte (10 mei).

𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁
De informatiemarkt is op dinsdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Verschillende professionals staan klaar om vragen te beantwoorden en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en Stichting MEE zijn aanwezig. Bezoekers kunnen metingen laten uitvoeren, die het risico op hart- en vaatziekten in beeld brengen en er is informatie verkrijgbaar over een gezonde leefstijl. Er is een beperkt aantal bezoekers per uur toegestaan. Aanmelden kan via asz.nl/informatiebijeenkomsten. De informatiemarkt is gratis.

𝗪𝗲𝗯𝗶𝗻𝗮𝗿
Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rijndam Revalidatie verzorgen op donderdag 12 mei van 19.00 tot 20.30 uur het webinar Beroerte. Tijdens het webinar bespreekt neuroloog Anouk Rozeman onder meer de behandelmogelijkheden, praat revalidatiearts Bart Zegers over de onzichtbare gevolgen van een beroerte en vertellen twee CVA-verpleegkundigen over vermoeidheid en overprikkeling na een beroerte. Het webinar vindt gedeeltelijk fysiek plaats. Daarvoor is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het auditorium van Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Via asz.nl/informatiebijeenkomsten kun je je voor het webinar aanmelden en aangeven of je fysiek of digitaal aanwezig bent. Verdere uitleg volgt daarna via de mail.