Actueel

reageer als eerstma 30 sep 2019

Metamorfose AH Wielwijk op schema

DORDRECHT – Met man en macht wordt er in de Albert Heijn op het Admiraalsplein in Wielwijk toegewerkt naar de heropening van de compleet vernieuwde supermarkt. Die staat deze woensdag om 11.00 uur op de agenda. Na een minutieuze voorbereiding, waarvoor liefst 42 weken werd uitgetrokken, moet de megaklus precies op tijd af zijn, zegt eigenaar Cees van der Poel. “Het bouwteam en ons eigen team leveren hier echt een huzarenstukje.” (Foto’s: Thymen Stolk)

Dat bouwteam heeft binnen de muren van het pand alles leeggehaald en een compleet nieuwe supermarkt neergezet. Het team van Van der Poel is zaterdag gestart met het weer vullen van de schappen. “Zaterdagavond waren we met ruim honderd mensen bezig. Er kwamen drie vrachtwagens binnen met in totaal 165 rolcontainers. Ik heb het even opgezocht: er zijn 12.000 dozen gevuld.”

Vers

Alle kruidenierswaren staan dus klaar voor de opening. Vandaag is de diepvries en de langer houdbare zuivel aan de beurt en morgen en woensdag de dagverse producten. Die afdeling is veel groter geworden dan in de oude situatie. Het is de meest opvallende verandering: de entree is veel ruimer en overzichtelijker en is nog een ruimere keuze in vers. “Hier komt de grill-afdeling”, vertelt Van der Poel. “Dit wordt tien meter aan verse maaltijden, de bakkerij wordt flink uitgebreid, hier komt het gebak, daar een uitgebreid assortiment borrelhapjes en sushi, dit is de ‘actiestraat’ met alle acties overzichtelijk op een rij en hier komt het halal-assortiment.”

Van gas los

Het is zeker niet het enige wat vernieuwd is. Van der Poel: “De vloer is het enige wat is gebleven. Verder is alles vernieuwd. Alle koelingen en overige apparatuur. De warmte die bij het koelen vrijkomt, gebruiken we voor het verwarmen van de winkel. Daardoor kunnen we nu van het gas af. Dat levert een flinke energiebesparing op. Net als het overstappen op led-verlichting.”

Zelfscan

Een andere belangrijke aanpassing is de uitbreiding van het aantal zelfscankassa’s. “Nu al scant rond de 40 procent van onze klanten zelf. Dat kan op drie manieren: je kunt bij de ingang een terminal pakken en alles zelf scannen. Je kunt hiervoor ook de AH-app op je telefoon gebruiken. Optie drie is alles in je karretje of mandje leggen en scannen bij de kassa. Zelf scannen is een stuk sneller, maar voor sommige mensen nog even wennen. Wij gaan veel tijd steken in het helpen van mensen met koudwatervrees.” Maar natuurlijk blijft er ook een aantal ‘ouderwetse’ kassa’s beschikbaar.

Feestje

Ook helemaal nieuw:  de slijterij van Gall & Gall, direct naast de Albert Heijn. Komende woensdag vindt om 11.00 uur de feestelijke opening plaats. Die wordt verricht door drie medewerkers die al twintig jaar voor Van der Poel werken (“ik ben dit jaar twintig jaar ondernemer”), zijn twee kinderen en de zeer betrokken Wielwijker Wil Braat. Ook de spelers van FC Dordrecht spelen een rol bij het heropeningsfeest. Er zijn diverse speciale acties, er worden cadeautjes uitgedeeld (waaronder kaartjes voor het thuisduel van FC Dordrecht tegen FC Utrecht) en ook de AH-hamster is present.

 

Geef een reactie