Actueel

2 reactiesza 14 mei 2016

Vrouw met geleidehond geschept

DORDRECHT – Zaterdagavond is een blinde mevrouw met haar geleidehond ter hoogte van het zebrapad aan de Spuiboulevard geschept door een automobilist. De vrouw is door de klap met haar hoofd tegen de voorruit geklapt en lag vervolgens op het asfalt. De geleide hond was van de schrik weggelopen, maar door stadstoezicht gevonden. Het slachtoffer is voor verdere onderzoeken naar het ziekenhuis gebracht. De politie verricht onderzoek naar het incident. (Foto’s: Thymen Stolk)

Mevrouw met geleide hond geschept , en gewond naar het ziekenhui

Mevrouw met geleide hond geschept , en gewond naar het ziekenhui

2 reacties op “Vrouw met geleidehond geschept”

  1. kotsziekvanpolitiek schreef:

    Er wordt daar gigantisch asociaal gereden, mensen die op het zebrapad lopen worden gewoon genegeerd, alsof ze niet bestaan. Ik heb het vaak genoeg gehad dat ik midden op het zebrapad liep en ze doodleuk doorrijden. Sommige steken zelf hun vingertje naar je op!

  2. Marielle Vaassen schreef:

    Nou … Ik hoop dat die dader heel snel gevonden wordt!
    Er staat in de tekst “de geleide hond was van de schrik weggelopen” … Gelukkig dat hij is opgevangen door de stadswacht, maar zoals ik kan zien op de foto heeft hij MEER dan schrik! Zo’n hond kan er zelfs een DUSDANIG trauma aan overhouden dat nog maar de vraag is of hij nog kan werken straks … Veel mensen realiseren zich dat niet, maar NAAST dat het gewoon wettelijk fout is en dat mensen voor blinden MOETEN stoppen, ZEKER als ze een zebrapad oversteken dus die automobilist is SOWIESO fout, men realiseert zich niet dat de hond een grote kans heeft om niet meer te kunnen werken en de training van zo’n geleidehond kost wel een paar duizenden euro’s … Laat de dader maar zo’n opleiding van een nieuwe hond betalen, misschien (hopelijk) leert hij het dan wel af!

Geef een antwoord