DORDRECHT – De gemeentelijke overheid krijgt vaker het signaal dat bewoners verkeersoverlast als grote bron van ergernis ervaren. Te hard rijden en agressief rijgedrag zorgen voor (het gevoel van) onveiligheid in het verkeer. Volgens de woordvoerder van het Dordtse college, Jeroen Kon is de gemeente: “Daarom met ingang van 2023 gestart met extra controles. De uitkomsten van deze verkeerscontroles gaan we per kwartaal communiceren.” (Archieffoto: Stolk Fotografie)

In het tweede kwartaal van 2023 heeft de politie achttien geplande verkeerscontroles uitgevoerd in Dordrecht; naast de controles die zij dagelijks uitvoeren. In het afgelopen kwartaal zijn er 12 boetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Dit aantal staat los van de vaste flitspalen die we hebben geplaatst. De bestuurders reden tussen de 10 en 29 kilometer per uur sneller dan was toegestaan.

Bellen in het verkeer

Het aantal bekeuringen dat werd uitgeschreven aan mensen die een telefoon vasthielden in het verkeer is erg hoog. Er zijn 383 boetes uitgedeeld aan zowel fietsers als bestuurders van motorvoertuigen. De hoogte van een boete bedraagt 380 euro voor bestuurders van motorvoertuigen en 140 euro voor fietsers. 63 bestuurders zijn beboet omdat zij door een rood verkeerslicht reden. Dit leverden hen een boete van 280 euro op.

Gedraag je

De manier waarop mensen zich gedragen heeft grote invloed op de veiligheidsbeleving op straat. De politie en de boa’s zetten zich in, samen met bewoners, om de wijken in onze stad prettig en leefbaar te houden.

“Wangedrag in het verkeer is één van de grootste ergernissen van Dordtenaren als het gaat om (on-)veiligheidsbeleving. De komende tijd zijn er meer verkeerscontroles en wordt er helder over gecommuniceerd. We willen de pakkans vergroten en zorgen voor een zo veilig mogelijk Dordrecht”, aldus Wouter Kolff, burgemeester.