DORDRECHT – Dankzij de donatie van Ronde Tafel 23, een groep ondernemende mannen tot 40 jaar, heeft ‘maken & meer’ een belangrijke aanwinst voor Stäk, de nieuwe werkplaats: een professionele formaatzaag. Vorige week werd hij officieel in gebruik genomen. Uiteraard waren de mannen van de Ronde Tafel bij dit feestelijke moment aanwezig. (Foto: Jeroen Niemeijer)

Het team van maken & meer…tovert restmaterialen, oude meubels en gevonden voorwerpen om tot opgeknapte of nieuwe producten. Wat begon als een upcycling project van Stichting Wijk voor Wijk is uitgegroeid tot een nieuwe sociale onderneming. En om nog meer te maken is ook meer ruimte nodig. Die is gevonden in de naastgelegen loods. In deze nieuwe nu nog kale ruimte komen naast een grote werkplaats ook een winkel, materialenhub voor hergebruik van restmaterialen en een workshop- en ontmoetingsruimte. De formaatzaag is een belangrijke aanwinst voor de werkplaats. Aanjager van maken & meer…Barbara Saarloos is de ‘tafelaars’ ontzettend dankbaar. “Met deze zaag kunnen we zoveel meer voor elkaar krijgen in onze werkplaats. De donatie van de Ronde Tafel 23 is de kers op de taart.”

Duurzaam en sociaal
maken & meer… is een duurzaam en sociaal initiatief voor hergebruik van meubels, materialen en andere gevonden voorwerpen. Het team bestaat uit creatieve dagbesteders, vrijwilligers en professionals. De opbrengst van de verkopen stroomt 100 procent terug naar de onderneming. Stäk, de naam van de nieuwe ruimte, wordt vrij toegankelijk voor de wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Als alles volgens planning loopt, opent Stäk in december voor het eerst de deuren.