Actueel

reageer als eerstwo 17 feb 2021

Mooie, maar ijskoude trouwdag

DORDRECHT – Ze hadden het ‘tentje en het bandje’ al geregeld, maar ja, corona. De trouwdag van Barbara Kooijman en Freek van Nieuwenhoven uit Dordrecht moest vrijdag dus iets anders ingevuld worden. En uitgerekend die dag was het kouder dan het in lange tijd was geweest. “We hebben onder andere foto’s gemaakt op het Groothoofd. Dat was bijna niet te doen”, blikt Barbara terug.

Er waren nogal wat getuigen van het ontstaan van de relatie tussen Barbara en Freek. Met een groot spandoek vroeg Barbara drie jaar geleden in de rust van een wedstrijd van FC Dordrecht publiekelijk verkering aan Freek. “Twee jaar later vroeg hij me ten huwelijk”, vertelt ze. “Op ’t Vlak in het historisch havengebied ging hij op de knieën. Vrijdag hebben we daar opnieuw foto’s gemaakt. Het was wel een stukje kouder nu…”

Drivethrough

Het geplande feestje met band in De Merwelanden kon dus helaas niet doorgaan. “Freek had wel als verrassing een koets met paarden geregeld”, vertelt Barbara. Na de plechtigheid op het Stadhuis verplaatste het feest zich naar het Admiraalsplein in Wielwijk. Bij de flat waar Barbara’s ouders Willy en Thierry wonen was een heuse ‘bruilofts-drivethrough’ ingericht, waarin gasten het paar op een veilige manier kon feliciteren. Ook de geplande huwelijksreis liep iets anders dan gepland. Barbara kan er de lol wel van inzien. “We zouden naar Lapland gaan, maar het is Landal geworden”, zegt ze lachend. “Ach, het begint ook met een L en er ligt nog sneeuw ook.”

Geef een antwoord