DORDRECHT – Een ware medailleregen in het Italiaanse Riccione voor de Dordtse Reddingsbrigade tijdens het Europees Kampioenschap Lifesaving dat de afgelopen twee weken werd gehouden. In het overall klassement bij de senioren werd de DRB ook nog eens derde.

De Lifesaving-sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het ‘echte’ reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De sport bestaat uit wedstrijdonderdelen in het zwembad, de ‘pool events’ en op het strand en in de zee, de ‘ocean events’.

Zoals bij elk Lifesaving-kampioenschap strijden de eerste dagen de Masters (ouder dan 30 jaar) tegen elkaar. Omdat er in de Mastercompetitie gestreden wordt in categorieën per vijf jaar; 30- 34, 35- 39, 40- 44 enzovoorts waren er veel medailles te verdienen. In totaal wonnen de Dordtse Masters negentien keer goud, negen keer zilver en drie keer brons.

Na vier dagen kwamen de Nederlandse jeugd en seniorenselecties in actie. Van de Dordtse Reddingsbrigade waren bij de jeugd Anne Dickens, Abigail den Boef en Robin Kuiphof geselecteerd. Bij de senioren waren dit Ela Hutten, Janneke Ras, Kitty Schiphorst Preuper en Robert Hendriks. In het zwembad zwom Ela Hutten bij de 100 meter lifesaver naar zilver. Op het strand won Robert Hendriks twee keer brons, op de beach sprint en bij de beach flags.

Tijdens de interclub strijden reddingsbrigades (jeugd en seniorenteams), in dit geval uit heel Europa, in een onderlinge competitie tegen elkaar. Bij de junioren behaalde Anne Dickens een derde plaats met afstand zwemmen in zee. Bij de dames senioren is er drie keer goud behaald, twee keer zilver en drie keer brons. De heren senioren wisten twee zilveren medailles te halen en een bronzen medaille. Van de 36 clubs die meededen bij de senioren wist de Dordtse Reddingsbrigade in het overall klassement een indrukwekkende derde plaats te behalen.