DORDRECHT – Opnieuw heeft het initiatief Moving Pictures van Missie Dordt een première naar Dordrecht weten te halen. Op vrijdag 29 april om 19.00 uur ligt bij The Movies in Dordrecht de rode loper uit voor de indrukkende film Sabina.

Dit filmdrama vertelt het waargebeurde verhaal van Sabina Wurmbrand. Ze groeit op als ambitieuze, atheïstische levensgenieter. Tot ze in aanraking komt met de liefde van God en samen met haar man Richard haar leven wijdt aan Jezus. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, zetten Sabina en Richard zich dag en nacht in voor de ondergrondse beweging in hun land. Ze helpen Joodse kinderen onderduiken en worden meerdere keren gearresteerd om hun illegale, christelijke activiteiten. Maar Sabina en haar man blijven vastberaden en besluiten zelfs om het evangelie te verkondigen aan nazisoldaten.

De Ondergrondse Kerk (SDOK)

De Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen, zal bij de première aanwezig zijn en de inleiding op de twee uur durende film verzorgen. Zij doen dit met de kennis die zij wereldwijd hebben opgedaan in hun contacten met vervolgde christenen. Na afloop is er een nazit in de Diva’s foyer van The Movies. Kaarten inclusief een drankje naar keuze zijn te bestellen via de website van The Movies Dordrecht en kosten € 12,50 euro. Website: www.themoviesdordrecht.nl/films/mov-sabina.

Moving Pictures

“Met Moving Pictures willen we films draaien die mensen aan het denken zetten”, aldus David van Vugt, initiatiefnemer van Moving Picture. “Moving Pictures is ontstaan vanuit het verlangen om inspirerende films te vertonen aan een breed publiek. Er wordt samengewerkt met de stichting Bonfire en de christelijke boek- en cadeauwinkel Present.” Meer informatie: missiedordt.nl/movingpictures