Actueel

reageer als eerstma 20 jan 2020

Na 43 jaar terug op oude basisschool

DORDRECHT – Jaap van der Put wordt op 1 april directeur-bestuurder van de Scholen van Oranje. De Scholen van Oranje zijn vier christelijke basisscholen in Dubbeldam en Stadspolders: Beatrix, Johan Friso, Juliana en Oranje Nassau. Van der Put groeide op in Dubbeldam en zat zelf tot 43 jaar geleden op de Beatrixschool.

“Best bijzonder inderdaad. Ik had me reeds ingeschreven voor de reünie, die eind van de maand op deze basisschool wordt gehouden, toen de sollicitatieprocedure startte. Ik woon nog altijd in Dordrecht en mijn kinderen zaten destijds op de Oranje Nassau school. Uit mijn eigen schooltijd zijn er geen medewerkers meer werkzaam. Van de periode dat mijn kinderen naar school gingen, zal ik zeker mensen herkennen. Ook vanuit de Samen Op Weg gemeente in Stadspolders kom ik mensen dadelijk ongetwijfeld tegen.”

Vergelijkbaar

Van der Put heeft zin om aan de slag te gaan op de Dordtse basisscholen. “Nu werk ik als directeur op de Prins Florisschool in Papendrecht. Een school waar de 550 leerlingen verdeeld zijn over twee locaties. Het werken op verschillende locaties is mij dus niet vreemd. Ook de wijk waar de huidige leerlingen wonen lijkt op Dubbeldam en Stadspolders. Nieuw wordt dat ik zal samenwerken met vier schooldirecteuren met wie ik het beleid zal uitstippelen.”

Hoge kwaliteit

Elly Gouman, managementassistente bij de Scholen van Oranje, meldt namen het bestuur: “Wij kijken erg uit naar de samenwerking met Jaap van der Put en verwachten dat hij samen met de schooldirecteuren instaat is om de hoogstaande kwaliteit van ons onderwijs in Dubbeldam en Stadspolders verder te verankeren. Vanaf april 2020 zal hij zijn inwerkprogramma starten. Tot die tijd zijn wij erg blij dat Bert van de Loosdrecht de functie van waarnemend directeur-bestuurder voor zijn rekening neemt.”

 

Geef een reactie