Actueel

reageer als eerstwo 27 okt 2021

Naga wint tweede editie hiphop talentenjacht The Next Gem

DORDRECHT – Na een succesvolle eerste editie stonden afgelopen weekend drie finalisten op het podium tijdens de finale van de tweede editie van The Next Gem. Deze talentenjacht is een initiatief van Next Up, een project van jongerenwerk R-Newt, waarin is samengewerkt met de Popcentrale Dordrecht. Tijdens de live-finale koos de vakjury Naga als de grote winnaar.

The Next Gem is bedacht door jongere Gson die met zijn idee jonge talenten een podium wil geven en ze hiermee ondersteuning wil bieden door middel van een ‘carrièreboost’. “Ik weet dat je als jonge artiest niet altijd de middelen hebt om je carrière verder te helpen, dat is de reden waarom ik met dit idee bij R-Newt ben gekomen,” aldus Gson, die zelf als jonge rapper ondersteuning kreeg bij de Popcentrale.

De drie finalisten brachten tijdens de live-finale vanuit de Popcentrale allemaal twee nummers ten gehore. De vakjury bestaande uit Gson, Diggy Rast (bekend van onder andere het Gezelschap), Ruwhel Emers (bekend van WATWATIS en oprichter van muziekplatform LEVELS) en Jerry Krones (jongerenwerker en hiphopliefhebber) koos uiteindelijk de winnaar.

De jury vond het een lastige beslissing, omdat alle deelnemers stuk voor stuk hun eigen sound hebben. Na een kort overleg, waarin de deelnemers werden beoordeeld op onder andere techniek, creativiteit en performance, kwam uiteindelijk de uitslag. De 27-jarige Dordtenaar Young Teelo won de derde plek en daarmee studiotijd in de Popcentrale. De 14-jarige V1NCE uit Maasdam ging ervandoor met de tweede plek en won studiotijd in de Popcentrale en een professionele fotoshoot. De winnaar van de tweede editie van The Next Gem, die studiotijd, een professionele foto- en clipshoot, artist coaching én een podiumplek tijdens de viering van het 20-jarige bestaan van de Popcentrale, is de 20-jarige Naga uit Dordrecht. Naga: “Ik was erg zenuwachtig, omdat het niveau zo hoog lag. Het was superleuk om mee te doen met The Next Gem, een unieke ervaring!”

Om de deelnemers extra te ondersteunen zijn ze allemaal uitgenodigd voor het na-traject ‘de Boekenclub’, waarbij ze workshops kunnen volgen over de verschillende aspecten van het vak. Deze workshops worden verzorgd door de Bibliotheek AanZet en Quardin en zal weer een samenwerking zijn met de Popcentrale.

Geef een antwoord