DORDRECHT – De bewonersactiegroep Natuurlijk Weizigt, die zich verzet tegen de aangekondigde kap van rond de 120 bomen in het Weizigtpark, zet zijn acties voort. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Aflopen zondag werd een infowandeling en een sit-in betoging bij de vijver in het park gehouden. Ook morgenavond, dinsdag 30 augustus, kunnen belangstellenden tussen 19.30 en 21.00 uur kennismaken met de actiegroep en meelopen met een wandeling vanaf de achterkant van het station. Op 1 september wordt vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden in De Buitenwacht voor het uitwisselen van ideeën voor behoud van het park. Op 7 september is er opnieuw een infowandeling in het park, vanaf 15.00 uur en op 13 september staat een demonstratie gepland bij het Stadhuis, van 13.15 tot 14.00 uur, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

De actiegroep is in gesprek met verschillende politieke partijen in Dordrecht. De herinrichting van het park is al eind vorig jaar door de gemeenteraad goedgekeurd, maar sommige partijen lijken nu te gaan schuiven, meldde de actiegroep eerder. De bomen worden gekapt om ruimte te maken voor bredere paden door het park en een nieuw fietsenstalling bij het station. Bij de herinrichting worden 145 nieuwe, jonge bomen terug geplant, is de bedoeling.

Een petitie tegen de bomenkap is inmiddels bijna 2.300 keer ondertekend.