Actueel

reageer als eerstvr 23 aug 2019

Nieuwe afslag N3 bijna klaar

DORDRECHT – De nieuwe aansluiting van de N3 op de A16 richting Brabant wordt geasfalteerd. Verkeer vanuit de richting Papendrecht slaat binnenkort niet meer linksaf naar de rijksweg, maar rechtsaf, om via een lus (langs de McDonald’s) de A16 op te draaien. Rijkswaterstaat verwacht dat dit voor een betere doorstroming gaat zorgen. Vanwege de werkzaamheden zijn er van vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september en het daarop volgende weekend van zaterdag 7 tot zondag 8 september afsluitingen op de N3. (Foto: Thymen Stolk)

In de regio Drechtsteden werkt Rijkswaterstaat aan verschillende infrastructurele projecten. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. De aanleg van de nieuwe aansluiting op de N3 is nu als eerste in uitvoering. In totaal zijn voor dit project dit jaar tien weekendafsluitingen nodig, waarvan dit de laatste twee zijn. In september, wanneer de zogenaamde kwartklaverbladlus richting Breda in gebruik is genomen, stroomt het verkeer al wat beter door. Het totale effect van de aansluiting is echter pas merkbaar in juli 2020, wanneer ook de nieuwe parallelbaan open gaat voor het verkeer.

Afsluitingen

Van vrijdag 30 augustus 22.00 uur tot zondag 1 september 12.00 uur is de N3 afgesloten vanaf de Laan van Europa tot en met de kruising Rijksstraatweg/N217. De kruising Rijksstraatweg/N217 is in beide richtingen afgesloten tussen de afrit 20 ’s-Gravendeel van de A16 en de N217. Van zaterdag 7 september 20.00 uur tot zondag 8 september 19.00 uur is het deel van de N217/N3 tussen de Aquamarijnweg en de Laan van Europa afgesloten. Ook is toerit 20 ’s-Gravendeel van de A16 richting Breda dan afgesloten. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van een definitieve asfaltlaag en belijning op de kruising van de N217 met de Rijksstraatweg. Ook wordt gewerkt aan de verkeerslichten en bebording.

Omleidingen

De omleidingen staan aangegeven via borden langs de weg. Ook bericht Rijkswaterstaat steeds enkele weken voor een weekendafsluiting over de omleidingsroutes en de te verwachten verkeershinder op www.rws.nl/hinderA16N3. Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op weg te gaan en voor vertrek de verkeersinformatie te bekijken op rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl.

 

 

Geef een reactie