Actueel

reageer als eerstvr 9 nov 2018

Nieuwe ambulancepost in Papendrecht in gebruik genomen

PAPENDRECHT – De nieuwe ambulancepost op bedrijventerrein Land van Matena in Papendrecht is donderdag officieel in gebruik genomen. Directeur Hans Janssen van de Regionale Ambulancevoorziening Zuid-Holland Zuid, Geráldo Janssen, wethouder van de gemeente Strijen en portefeuillehouder vanuit de gemeenschappelijke regeling Dienst Gezondheid & Jeugd, en burgermeester Aart-Jan Moerkerken van Papendrecht verrichtten de officiële openingshandeling. (Foto’s: Thymen Stolk)

Door de jaarlijks stijgende vraag naar ambulancezorg, is de post in Papendrecht de afgelopen jaren gegroeid van twee naar drie ambulances overdag en ‘s avonds en van twaalf naar vierentwintig medewerkers. De oude vestiging aan de Kattestaart was daardoor na vijftien jaar te klein geworden. Omdat dat een huurpand was en er geen uitbreidingsmogelijkheden waren is een nieuw pand gebouwd. Dat heeft, verdeeld over twee bouwlagen, een garage met wasplaats, vijf uitrukdeuren, een personeelsverblijf en kleedruimtes.

Sneller

Doordat de nieuwe uitrukpost langs de A15 ligt, is er nu een nog betere spreiding van ambulances over de regio. Papendrecht en Sliedrecht zijn iets sneller bereikbaar geworden. Om te voorkomen dat de aanrijtijden naar de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard juist langer zouden worden is in september net buiten Streefkerk een kleine satellietpost geopend voor één auto.

Geef een reactie