Actueel

reageer als eerstdo 8 apr 2021

Nieuwe bomen langs N3

DORDRECHT – Langs de N3 in Dordrecht komen 198 nieuwe bomen en nog meer struiken. Woensdag werd een begin gemaakt met de aanplant van de eerste serie van 111 bomen. In het volgende plantseizoen volgt de rest. De aanplant maakt deel uit van de 800 nieuwe bomen ter gelegenheid van Dordrecht 800 jaar stad. (Foto’s: Thymen Stolk)

Naast de N3 zijn er nog meer locaties voor het ‘800 bomen-project’, waaronder een aantal zogenaamde tiny forests (onder andere in Krispijn), een kastanjetuin (arboretum) op De Staart, langs het Wantij, en tachtig door Dordtenaren aangevraagde Jubileumbomen. Daarnaast plant de gemeente honderd nieuwe bomen bij elke bevolkingsgroei met duizend bewoners. Gezien de voorspelde groei van de gemeente richting 130.000 inwoners betekent dit dat er in de toekomst nóg eens rond de duizend nieuwe bomen bij komen.

Wereldbomenstad
In februari werd Dordrecht erkend als Wereldbomenstad, als eerste Nederlandse stad. Het internationaal programma Tree Cities of the World huldigt steden over de hele wereld die voldoen aan de eisen op het gebied van zorg voor bomen in de stad. Andere steden die zich ‘Tree City of het World’ mogen noemen, zijn onder andere New York, Toronto, Lissabon, Milaan, Glasgow, Lima en Nairobi.

Geef een reactie