Actueel

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Nieuwe dienstregeling en nieuwe bussen  

DORDRECHT – Naar aanleiding van klachten van reizigers en chauffeurs op de uitvoering van het openbaar vervoer in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (DMG) zal Qbuzz per 31 maart een aantal wijzigingen doorvoeren. Er komt een netwerkwijziging in Dordrecht, waardoor rijtijden zullen verbeteren. Bedoeling is dat door de aanpassingen de dienstregeling meer betrouwbaar wordt voor zowel chauffeur als reiziger.

Qbuzz heeft op 9 december de openbaar vervoerconcessie in deze regio overgenomen van Arriva. Op een aantal lijnen met herkomst en bestemming Utrecht Centraal Station en Rotterdam blijkt dat er vooral in de spits sprake is van een onbetrouwbare dienstuitvoering. Ook zijn er nog steeds ICT-problemen. De Provincie Zuid-Holland heeft Qbuzz gevraagd om maatregelen te nemen voor verbetering. Deze week is, na overleg met onder andere het consumentenplatform RODAG en bestuurders uit de Alblasserwaard en Drechtsteden, een nieuwe overeenkomst gesloten met de provincie. De belangrijkste wijzigingen die in de overeenkomst zijn opgenomen voor de StadsBuzz Drechtsteden betreffen de lijnen 4, 8,9 en 10. Lijnen 8 en 9 zullen voortaan de bedrijfsterreinen ontsluiten zodat lijn 4 en 10 betrouwbaarder wordt.

Busremise

Eind maart zal ook de nieuwe busremise aan de Weeskinderendijk klaar zijn en in gebruik genomen worden door Qbuzz. Qbuzz heeft zevendertig nieuwe elektrische bussen en zes kleine, elektrische Rosero-bussen aangeschaft. Deze worden de komende weken getest net als de oplaadpalen bij de busremise en elders in de stad. De elektrische bussen worden elke nacht opgeladen in de remise. Omdat ze daar geen hele dag op kunnen rijden, moet elke bus overdag een aantal keer worden bijgeladen. Dit duurt ongeveer een kwartier. Op het Dudokplein in Stadspolders komen twee oplaadpalen. Op het Lunenburgplein in Sterrenburg en op Businesspark Amstelwijck komt één oplaadpaal. Lees vandaag meer in Dordt Centraal.

Geef een reactie