Actueel

reageer als eerstdo 13 jun 2019

Nieuwe expositie Via Lumina

DORDRECHT – In de Outsider Art galerie van Via Lumina is er zaterdag 15 juni een feestelijke opening van een nieuwe expositie met werken van Mieke Hoogendoorn en Ralf Pfeiffer.

Mieke Hoogendoorn werd in 1954 in Dordrecht geboren en begon in 1985 aan een tweejarige opleiding Creatieve Handvaardigheid. Tijdens deze opleiding werd haar passie voor werken met klei aangewakkerd en gaf daar vervolg aan in de cursus ‘Werken met klei’ aan de Volksuniversiteit Utrecht en ‘Keramiek’ bij Artibus.

Ralf Pfeiffer werd in 1958 in Duitsland geboren en woonde sinds 1979 in Nederland. Naast zijn werk maakte hij zijn hele leven recycling art. Hij werkte met onder andere afvalhout, metaal, papier, plastic en bierkratjes. Nadat hij werd afgekeurd en in de WAO terecht kwam, wijdde hij zich volledig aan de kunst. Sinds 2004 woonde hij in Dordrecht, maar overleed een paar jaar geleden.

De opening is om 15.00 uur. Via Lumina is te vinden op Voorstraat 152. Geïnteresseerden zijn welkom bij de opening of iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur. De expositie duurt tot 7 september.

Geef een reactie