DORDRECHT – Rond de Nieuwkerk vindt zondag 3 april van 10.00 tot 17.00 uur weer een kunst- en antiekmarkt plaats. Het is eerste editie dit jaar van de zomerse markten op de eerste zondag van de maand. De Nieuwkerksmarkt telt rond de veertig kramen. Vanaf 14.00 uur is livemuziek.

In de Voorstraat Noord zitten veel creatieve ondernemers: handelaren in kunst, antiek of boeken, architecten, vormgevers, kunstenaars, enzovoorts. Zij zijn verenigd in een stichting die diverse culturele evenementen organiseert. Deze maandelijkse markt is een van die evenementen. Ook het groots opgezette Voorstraat Noord Festival op 10 september komt uit de koker van deze stichting. Naast de gemeente Dordrecht steunt ook het Kunstrondje Dordt de Nieuwkerksmarkt. De Nieuwkerk ligt op de route van deze bekende kunst- en antiekwandeling, die eveneens op deze zondagen plaats vindt.

De kramen staan op het grasveld rondom de kerk, in de schaduw van de bomen. Er zijn handelaren in bijzondere boeken, antiek en brocante, maar ook kunstenaars bieden hun werk aan. Er wordt gezorgd voor een passende ambiance, met een terrasje en muzikale omlijsting. Zondag treedt van 14.00 tot 17.00 uur The Battle of Blues Band op.

Belangstellenden voor een kraam kunnen proberen nog een plekje te bemachtigen via Sylvia Landa, tel. 078-6136085 of slanda@tiscali.nl. Meer info bij haar en op www.voorstraatnoord.nl.