DORDRECHT – Marianne Gravendeel gidst komende zondag liefhebbers van kunst en antiek via een nieuw rondje langs een aantal mooie adresjes in de Dordtse binnenstad. Met haar achtergrond als kunstdocente, organisator Dordttalk en ‘Ik maak Dordrecht’, presentatrice van het kunstprogramma ‘Art & Dordt’ en zelf ook nog eens schilder heeft Marianne de nodige kennis en kunde opzak om een inspirerende dag te verzorgen met interessante verhalen.

Tijdens het Kunstrondje Dordt zijn circa zestig galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in de binnenstad iedere eerste zondag van de maand geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Oude en moderne kunst, klassiek design, antiek, brocante, (antiquarische) boeken en nog veel meer zijn in het Kunstrondje opgenomen.

Bij het VVV is een plattegrond en een folder te verkrijgen. Deze liggen veelal ook bij de deelnemers aan het Kunstrondje. De route die Marianne heeft uitgezet voor komende zondag start om 14.00 uur bij de De Pop-Up bookshop aan de Kuipershaven 41. Vanaf daar zal de wandeling door het noordelijk gedeelte van de Dordtse Binnenstad gaan, waar diverse deelnemers van Kunstrondje Dordt worden bezocht en mooie verhalen worden verteld. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten op het Groothoofd waar op dat moment Kunsthoofd, plaats vindt met diverse kunstbeoefenaars.