Actueel

reageer als eerstzo 11 feb 2018

Nieuwe textielcontainers in Papendrecht

PAPENDRECHT – In de gemeente Papendrecht staan sinds deze week nieuwe groene textielcontainers. Deze zijn geplaatst door Opnieuw & Co in samenwerking met de gemeente Papendrecht en HVC.

Opnieuw & Co gaat de containers wekelijks leeg maken en brengt deze kleding naar haar eigen sorteerafdelingen in Dordrecht en Ridderkerk. Het textiel wordt daar gesorteerd door eigen medewerkers. Er werken ruim veertig mensen aan het sorteren van de kleding. Dit zijn voornamelijk medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en woonachtig in de gemeenten Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht en omgeving. De gesorteerde kleding wordt verkocht in de kringloopwinkels van Opnieuw & Co in de regio. Ook in Papendrecht heeft Opnieuw & Co een grote kringloopwinkel aan de Burgemeester Keijzerweg.

Hergebruik

Opnieuw & Co heeft geen winstdoelstelling, maar streeft naar het realiseren van meer hergebruik en het creëren van sociale werkgelegenheid. “De verwachting is dat er meer kleding ingezameld gaat worden, er staan meer bakken en nu inwoners weten dat het goed is voor lokale werkgelegenheid en lokaal hergebruik zal de hoeveelheid toenemen”, is de verwachting van Marcel van Goch directeur van Opnieuw & Co. In de containers mogen kleding, schoenen en huishoudtextiel gedaan worden, liefst in een gesloten zak. De kleding die niet geschikt is om te verkopen in de kringloopwinkels, wordt verder gesorteerd voor export of recycling. Voor de gemeente Papendrecht betekent dit ook een verbetering van de hergebruikdoelstellingen en meer werkgelegenheid.

 

Geef een reactie