Actueel

reageer als eerstzo 22 nov 2020

Onderwijsmuseum krijgt 3.500 planten voor tuin

DORDRECHT – Bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht werden afgelopen week 128 kratten met daarin 3.500 planten afgeleverd. De planten zijn gesponsord door DELVA Landscape Architecture uit Amsterdam. Onder leiding van landschapsarchitect Steven Delva en beplantingsdeskundige Climmy Schneider heeft het team van DELVA in twee dagen tijd de planten in de tuin gezet.

Het ontwerp van de landschapsarchitecten uit Amsterdam wordt gekenmerkt door eenvoud, openheid én beschutting. Beplantingsdeskundigen Climmy Schneider (Climmy Schneider Tuinontwerp en Beplantingsadvies) en Ton Muller (Ton Muller Plant&Ontwerp) zijn verantwoordelijk voor het beplantingsplan, waarin bij de geometrische lijnen van het museum worden verzacht door de wuivende grassoorten en de zachte kleuren van de bloeiende planten. “Bij een recent bezoek aan het museum viel mij op dat de tuin het moeilijk heeft”, zegt Steven Delva. Het ontbreken van professionele coaching tijdens het onderhoud heeft geresulteerd in het wegvallen van een aantal grassoorten, terwijl op andere plekken planten waren gaan woekeren. Met het team van DELVA hebben we dan ook besloten om het museum, dat we een warm hart toedragen, te helpen. Niet alleen door extra planten te sponsoren, maar ook door de tuinvrijwilligers van het museum te coachen tijdens het planten. Op die manier werken wij er graag aan mee dat deze museumtuin zich binnenkort kan meten met de mooiste museumtuinen van Nederland. Het museumpand is al een 10, nu de tuin nog!”

Tuinvrijwilligers

Het onderhoud van de museumtuin is het jaar rond in handen van een enthousiast team tuinvrijwilligers onder begeleiding van Climmy Schneider en Astrid van de Kooij van het Nationaal Onderwijsmuseum. Van Kooij: “Wij zijn heel blij met dit bijzondere gebaar. Tijdens het inplanten heeft Climmy onze tuinvrijwilligers veel verteld over de nieuw planten. De coaching is dus gestart. Dat zorgt voor een verdere professionalisering van het onderhoud van de tuin.” Het museum kijkt er alvast naar uit om in het voorjaar iedereen te mogen ontvangen in één van de mooiste museumtuinen die ons land rijk is.

Geef een reactie