Actueel

reageer als eerstdo 27 jun 2019

Ontruiming Merwedeflat

DORDRECHT – Zo’n twintig senioren hebben de nacht van woensdag op donderdag weinig slaap gehad. Om 03.00 uur ’s nachts ontdekte één van hen dat er water naar beneden stroomde langs de muren van het huurappartement in de Merwedeflat. Daarop werden medewerkers van Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden, waartoe de aanleunwoningen behoren, gealarmeerd. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Woordvoerder van het Zorgcentrum Danielle van Trigt: “We hebben daarop alle bewoners van de eerste vier etages van de flat gewekt en de woningen ontruimd. De twintig bewoners hebben de rest van de nacht doorgebracht in ons hoofdgebouw. We konden hen op deze korte termijn geen bed aanbieden. Rond 08.00 uur vanmorgen konden alle huurders terug naar hun woning. Ze waren blij dat we het zo adequaat hebben aangepakt, ook al misten ze daardoor slaap. Ze zullen vannacht ongetwijfeld goed slapen.”

Gesprongen klep

“De oorzaak van de lekkage bleek een gesprongen keerklep. De brandweer heeft dit inmiddels verholpen. Op dit moment zijn we de schade aan het inventariseren en kijken hoe we die moeten herstellen. Ik verwacht niet dat bewoners, die allen 65 jaar en ouder zijn, voor het herstel tijdelijk ergens anders moeten gaan wonen. Zekerheid daarover heb ik op dit moment nog niet. We zijn heel blij met het optreden van onze medewerkers, vrijwilligers en die van het Merwehuis (dependance Parkhuis). Zij hebben ervoor gezorgd dat de opvang van de huurders vlekkeloos is verlopen.”

Geef een reactie