DORDRECHT – Stichting VakantieKinderFeesten (VKF) organiseert met een groep vrijwilligers al meer dan honderd jaar activiteiten voor kinderen in Dordrecht tijdens de zomervakantie. De stichting vindt namelijk dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om vakantie te kunnen vieren. Ook dit jaar organiseert de stichting tijdens de zomervakantie een Dagkamp, een Weekkamp en Ratjedoe.

Tijdens het Dagkamp start de leiding met de kinderen elke ochtend op het terrein bij de Schenkeldijk met de speciale VKF dansjes. Gedurende de dag spelen de kinderen spellen als levend stratego of lopen een speurtocht. Natuurlijk is er tijd om te knutselen in de tent of buiten op het veld te voetballen. Daarnaast zingen de kinderen altijd liedjes en wordt er gedanst. De organisatie zorgt daarnaast voor een luchtkussen!

Waterspellenmiddag

Als het regent zorgen de vrijwilligers van de stichting voor leuke spellen en activiteiten in de grote tent. Als het weer mee zit dan is VKF erg fan van een waterspellenmiddag waarbij het traditie is dat de leiding meedoet! De organisatie sluit iedere dag af zoals ze deze beginnen: met de VKF dansjes. Vervolgens worden de kinderen met de bus naar een bushalte dicht bij huis gebracht.

Dagkampen

Het Dagkamp is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Er zijn twee weken lang Dagkampen. De eerste week, 11 tot en met 15 juli, is het thema ‘een reis om de wereld’. Met alle activiteiten neemt de leiding de kinderen mee op expeditie over alle continenten!

De tweede week, 18 tot en met 22 juli, is het thema ‘een reis door de tijd’ waarbij de kinderen in een tijdmachine stappen en langs verschillende historische gebeurtenissen reizen. Aanmelden voor de Dagkampen kan via: www.vakantiekinderfeesten.nl/activiteiten/dagkamp.

Weekkamp

Het Weekkamp is van 31 juli tot en met 5 augustus en is nieuw voor VKF Dordrecht. De deelnemers vertrekken op zondag naar het kampterrein van Scouting Erasmus in Oosterhout, waar zij tot en met vrijdag zullen verblijven. Naast de gewoonlijke spellen die ook op de Dagkamp gespeeld worden, zullen er avondactiviteiten plaatsvinden zoals een dropping en een spooktocht. Het thema staat in teken van Hollywood. Het kamp is geheel in stijl aangekleed met films, filmsterren, glitter & glamour.

Leiding stelt zich voor

Omdat het best spannend is om een (mid)week op vakantie te gaan met onbekenden, stelt de leiding zich voor via www.facebook.com/vakantieKinderFeesten. Ook zijn er op de website van het terrein waar VKF verblijft foto’s te zien van het kampterrein: www.scoutingerasmus.nl/clubhuis/het-gebouw.html. Het Weekkamp is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar.

Aanmelden kan via: www.vakantiekinderfeesten.nl/activiteiten/weekkamp.

Ratjedoe

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus en van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus is er Ratjedoe. Deze laatste twee weken van de zomervakantie organiseert Stichting Vakantie Kinder Feesten Ratjedoe in de Reeweghal. Van 10.00 uur tot 15.30 uur kunnen alle kinderen in de sporthal springen op luchtkussens, koekjes bakken, tekenen, knutselen, sporten, dansen en nog veel meer! Voor deze activiteit hoef je je niet van te voren aan te melden. Een dag spelen kost 3,50 euro en met de Dordtpas zelfs maar 1,75 euro. Ratjedoe is voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar.

Meer informatie over alle VKF activiteiten is te vinden op www.vakantiekinderfeesten.nl.