Actueel

reageer als eerstma 6 mei 2019

Operatie Steenbreek gaat de wijken in

DORDRECHT – Operatie Steenbreek is een landelijke campagne, waarin het promoten van groen in de tuin centraal staat. Sinds afgelopen week doet Dordrecht ook mee. Na de aftrap bij Duurzaamheidscentrum Weizigt (foto’s) gaat de actie nu de wijken in, te beginnen bij de Vogelbuurt. (Foto’s: Thymen Stolk)

De Groenmarkt op het Vogelplein is woensdag 8 mei een mooie gelegenheid om het ‘tegel eruit, plant erin’-principe te promoten. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je op het Vogelplein bij de kraam van Operatie Steenbreek een tegel inleveren, waarvoor je dan een plantje in de plaats krijgt. Maximaal één plantje per bezoeker en op is op. Als je een foto meeneemt van je (versteende) tuin, kun je samen met een ontwerper bekijken hoe je je tuin groener kunt maken.

Regenbui

In het kader van de Week van Ons Water staat woensdag ook de klimaatadaptatietafel op het plein: een tafel met een mini-dorp, waarmee je kunt ontdekken wat een flinke regenbui met je tuin en je omgeving doet. Zo ontdek je dat een tuin met veel beplanting veel meer water op kan nemen dan een betegelde tuin. En je kunt ontdekken hoe ver het land onder water komt als de dijken zouden breken. Wethouder Marco Stam komt van 13.15 tot 13.45 uur langs om met bewoners in gesprek te gaan over het vergroenen van hun tuin en hun buurt. Hij zal  bij een bewoner een tegel eruit halen en een perenboompje planten als symbool voor de actie Operatie Steenbreek.

Oude Beer

Stadslandbouwkas De Oude Beer stelt meer dan honderd ecologisch geteelde planten ter beschikking voor de actie. “We vinden het een fantastisch en hoognodig project, dat je ook in andere steden succes ziet hebben. We doen er graag aan mee. Bovendien is het een goede ruil want wij kunnen de tegels weer gebruiken voor onze nursery”, aldus Heleen Haksteen, secretaris van stichting De Oude Beer. Om te zien hoe de stenen hun plek vinden kan iedereen op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddagen de Oude Beer-kas aan de Rijksstraatweg 108 bezoeken.

(Foto: De Oude Beer)

 

 

 

Geef een reactie