Actueel

reageer als eerstvr 30 jul 2021

Oplichters verhuurden leegstaande woningen

DORDRECHT – Na politieonderzoek zijn de afgelopen week vier verdachten aangehouden. De aangehouden verdachten, een 31-jarige vrouw uit Rotterdam en drie mannen in de leeftijd van 17, 21 en 24 jaar uit Dordrecht, zijn in beeld gekomen nadat er meerdere personen aangifte hadden gedaan voor oplichting. De verdachten boden via Facebook woningen te huur aan in Dordrecht. Het ging hierbij echter om huurwoningen van woningcorporaties welke leeg stonden om verbouwd (en daarna weer verhuurd) te worden.

De verdachten verschaften zich toegang tot de woningen door valse sleutels te gebruiken of de cilinders van de sloten te vervangen. Slachtoffers, die reageerden op de advertenties van de woningen, kregen van de verdachten een bezichtiging in de woning. Wilden zij het huis huren dan dienden ze een voorschot te betalen aan de zogenaamde eigenaars en een huurcontract  in te vullen. In bijna alle gevallen kwamen de slachtoffers er pas laat achter dat de woning geen particuliere huurwoning betrof. Naast de financiële schade bezorgden de oplichters ook veel immateriële schade bij de slachtoffers. In één zaak waren de slachtoffers al in de woning getrokken om er te gaan wonen, toen de woningcorporatie voor een controle bij het pand stond.

Beslaglegging op bankrekening
Naast de aanhoudingen zijn er op verschillende bankrekeningen van de verdachten slachtofferbeslag gelegd. Met het onderzoek naar de verdachten hoopt de politie de oplichtingszaken te hebben gestopt. Mocht iemand op zoek zijn naar een huurwoning, dan adviseert de politie om via het kadaster te controleren wie de eigenaar van de woning is. Daarnaast kan men ook bij buren informatie inwinnen over de woning en de buurt, om dergelijke situaties te voorkomen.

Wie slachtoffer is geworden van een soortgelijke oplichting, wordt opgeroepen om altijd aangifte te doen. Maak hiervoor een afspraak via 0900-8844.

 

Geef een antwoord