Actueel

reageer als eerstdo 7 jun 2018

Opnieuw openluchtkerkdienst in Sterrenburg

DORDRECHT – Twee jaar geleden vond een bijzondere samenkomst van de kerken van Sterrenburg plaats in het kader van 50 jaar Sterrenburg. Dat is toen als zeer positief ervaren. De vraag ‘wanneer doen we dat weer met elkaar?’ werd dan ook geregeld gesteld. Op zondagmiddag 24 juni om 16.00 uur is het zover. Dan houden de gezamenlijke kerken in Sterrenburg opnieuw met elkaar een evenement in de openlucht. Het thema is dan: Goed dat je er bent! Daarbij staat Zacheüs uit het Nieuwe Testament centraal. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Er bestaan veel contacten tussen de bewoners van Sterrenburg, maar tegelijkertijd voelt men zich toch niet altijd met elkaar verbonden. Daarom gaan de kerken via dit evenement proberen om mensen bij elkaar te krijgen, elkaar even ontmoeten om zo de ander nadrukkelijker te zien staan of zitten, zoals het geval was bij Zacheüs die hoog op een tak van een boom zat en dacht zo onzichtbaar te zijn voor iedereen, maar toch door Jezus gezien werd. De bijeenkomst wordt luchtig gehouden. Een welkom, een stukje theater, enkele liederen en een korte afsluiting. Iedereen is uitgenodigd op 24 juni op het grasveld van het Dalmeijerplein. Er staan weer stoelen opgesteld, bezoekers krijgen een kopje koffie of thee met wat lekkers en voor de kinderen is er limonade.

Twee jaar geleden werd de organisatie totaal verrast door allerlei hapjes die bezoekers spontaan hadden gemaakt en wie weet wat voor verrassingen er nu uit de zilverfolie tevoorschijn worden gehaald. Aanvang is 16.00 uur en het ‘officiële’ gedeelte duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten. Het evenement is een gezamenlijke activiteit van Christengemeente Kom en Zie, Nederlands gereformeerde gemeente Open Hof, Protestantse wijkgemeente Sterrenburg en Rooms-katholieke parochie Theresia van Avila.

 

 

Geef een reactie