Actueel

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Opruimactie in het Wantijgebied

DORDRECHT – JP’s Pack Doggy Day Care verzorgt met vijf collega’s een hondenuitlaatservice en hondenopvang. Het uitlaten vindt, in kleine roedels met gelijkgestemde honden, plaats in het Wantijgebied. Omdat JP’s Pack ‘Supporter van Schoon’ is, heeft het inmiddels drie vuilnisbakken in het ‘uitlaatgebied’ geadopteerd. Ook worden er regelmatig opruimacties gehouden. Op zaterdagochtend 23 maart is het weer zover. Hulp is van harte welkom.

De mensen van JP’s Pack Doggy Day Care ruimen dagelijks rotzooi en zwerfafval op in de het gebied rond de sportvelden en het Jeugddorp, vertelt eigenaar Jan-Peter Uitterlinde van Proper Property Service Group, waarvan JP’s Pack Doggy Day Care onderdeel uitmaakt. Dat heeft twee goede redenen: “In een schone omgeving is het veel prettiger wandelen en de honden lopen minder kans hun poten te bezeren aan scherpe blikken en glasscherven. Verder hoort afval niet thuis in de natuur. Daarom dragen wij graag een steentje bij als dank naar het mooie gebied waar we iedere dag in mogen werken! Inmiddels heeft de gemeente drie ‘adoptiebakken’ in het gebied geplaatst waar wij actief zijn. Deze bakken onderhouden wij dagelijks. Dat is wel nodig ook, aangezien de parkeerplaatsen iedere avond worden gebruikt als dumpplekken voor onder meer blikjes, sigarettenpakjes en drugsverpakkingen.”

25 volle vuilniszakken

Op zaterdagochtend 23 maart staat er weer een opruimactie gepland, waarbij alle helpende handen welkom zijn. “Wij starten om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Jeugddorp aan de N3. Hoe meer mensen meehelpen, hoe schoner het wordt! Materialen om zwerfafval te rapen zijn aanwezig. Je eigen handschoenen en/of knijper meenemen is natuurlijk ook prima. Vergeet in ieder geval geen waterdichte wandelschoenen of kaplaarzen mee te brengen! Wij zorgen na afloop voor een lekkere verrassing. Honden zijn van harte welkom, mits ze onder appèl staan. Even aanmelden, via jpspack@properproperty.nl, is in verband met de benodigde opruimmaterialen fijn.” De opbrengst van de vorige schoonmaakactie: 25 volle vuilniszakken, een fietswrak en een autoband.

 

Op de foto: Jan-Peter Uitterlinde en twee collega’s van JP’s Pack bij één van de drie ‘adoptiebakken’.

Geef een reactie