DORDRECHT – Gemeente Dordrecht en ABB Bouwgroep uit Sliedrecht hebben eerder deze maand de ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de laatste fase van de Piet Heynstraat in Wielwijk. ABB gaat de voormalige speeltuinlocatie transformeren tot levendig buurtje met veertien eengezinswoningen. (Foto: Stolk Fotografie /Impressie van de woningen (Beeld: ABB)

In Wielwijk zijn veel ontwikkelingen gaande. De na-oorlogse wijk krijgt een facelift naar de hedendaagse (woon)wensen. De herontwikkeling van de Piet Heynstraat is daar één van. Met Oranjetuin sluit ABB aan op de ontwikkelingen in de wijk. “In Oranjetuin staan kwaliteit en duurzaamheid centraal”, vertelt Frank van Dijk, commercieel directeur ABB. “De woningen zijn ontworpen met ‘de voeten in het groen’ en zijn zo gesitueerd dat er een sterke samenhang ontstaat tussen het nieuwe plan en de eerder gerealiseerde fases. Het creëren van die sociale én groene verbinding vinden we belangrijk. We zetten niet zomaar huizen neer, maar creëren een plek waar de bewoners zich snel thuis voelen.” Alle woningen zijn gasloos, worden aangesloten op het warmtenet van HVC en zijn voorzien van perfecte isolatie en zonnepanelen.

Start bouw
ABB werkt graag met lokale partners. Partijen die niet alleen deskundig zijn in hun vakgebied, maar ook echt gevoel hebben bij de stad. In dit geval het Dordtse ingenieursbureau KVMC, betrokken als adviseur op het gebied van duurzaamheid, en het Dordtse architectenbureau Stijl Architectuur voor het ontwerp. ABB zal de komende maanden het plan verder uitwerken. Halverwege 2024 gaan de woningen in verkoop en naar verwachting start in 2025 de bouw. Info: www.oranjetuin-dordrecht.nl. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief hoor je als eerste wanneer de verkoop start.