DORDRECHT – De aannemer is bij Pizzeria Otto e Mezzo aan de Vismarkt druk bezig met het realiseren van een aangebouwde serre. De verbouwing heeft twee jaar op zich laten wachten omdat enkele omwonenden bezwaar aantekenden. Eigenaar Dick Lap is blij dat het er nu toch van gaat komen.

“Op dinsdag 16 april moet alles klaar zijn. Dan hebben we de keuken verplaatst naar de serre. Daar wordt een houtoven gemaakt die we, op verzoek van omwonenden, alleen op gas zullen stoken. De oven heeft een bijzondere vorm en wordt heel heet gestookt. Een pizza hoeft maximaal twee minuten in deze oven, die minstens 500 graden Celsius heet wordt. Het is vooral de hoge temperatuur en vorm van de oven die de pizza de bijzondere houtovensmaak geeft. In twee minuten krijg je geen rooksmaak, ook als je op hout zou stoken. Daarnaast komt een aparte verse pasta keuken. De prijzen van de pizza’s (8,5 euro) blijven gelijk. Wel krijgen we binnen veel meer zitplaatsen (70) en buiten waarschijnlijk ook zo’n dertig meer. Het restaurant is tijdens de verbouwing gewoon geopend in de avonduren. Vanaf de heropening op 16 april gaan we open om 14.00 uur.”