DORDRECHT – Van vrijdag 29 april tot uiterlijk maandagochtend 2 mei is de Kiltunnel afgesloten voor verkeer. Tijdens dit weekend is het wel mogelijk om met de fiets of openbaar vervoer door de tunnel te gaan. De exacte tijden van de weekendafsluiting worden uiterlijk op 15 april bekend gemaakt. In het betreffende weekend wordt onder meer het oude tolplein gesloopt. Dit betekent dat de luifel en de oude tolcabines verwijderd worden en er vanaf 2 mei gebruik gemaakt gaat worden van nieuwe tolcabines, tolstraten en voorzieningen. Vanaf 2 mei zijn per rijrichting drie tolstraten beschikbaar. Na het groot onderhoud zijn dit er vijf. (Foto´s: Stolk Fotografie)

De afgelopen weken is er in de zuidbuis van de Kiltunnel gewerkt, zodat de noordbuis in de tweede weekendafsluiting geschikt gemaakt kan worden voor tegenverkeer. Zo zijn de bestaande tunnel technische installaties en de bekabeling gedemonteerd, is er nieuwe bekabeling aangebracht, zijn er nieuwe verkeers- en schakelkasten geplaatst en zijn er nieuwe portalen geplaatst en aangesloten. Daarnaast zijn er camera’s, luidsprekers, matrixsignaalgevers en poederbluskasten vervangen. Daarmee is de zuidbuis bijna klaar voor gebruik.

Verder worden de gebouwtjes van de roltrappen vervangen. De zijwanden langs de roltrappen krijgen illustraties van een kunstenaar en zijn daarmee voor veel gebruikers één van de meest zichtbare veranderingen als gevolg van het groot onderhoud.