DORDRECHT – De gemeente is druk met de herontwikkeling van de Spuiboulevard en het autoluw maken van de binnenstad. Bewoners van parkeersector D hebben als eerst een brief gekregen dat, wanneer zij beschikken over een tweede parkeervergunning, deze auto voortaan ook in één van de gemeentelijke parkeergarages gezet mag worden. Voor de bewoners in sector A, B en C wordt die wijziging later ingevoerd. Vanaf 1 december wordt het parkeerterrein aan de Cornelis de Wittstraat (foto’s) grotendeels definitief gesloten. Vorig jaar werd parkeergarage Veemarkt met 680 parkeerplaatsen gesloten. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Op dit moment laat de gemeente de kade aan de Aardappelmarkt herstellen. De vraag is of de parkeerplaatsen die hier nu tijdelijk gesloten zijn, weer terug zullen komen. De kortparkeerplaatsen aan de Prinsenstraat zijn, ook na de tijdelijke wegomlegging, door het rijdende bos bezet. Afgelopen zaterdag was het zo druk in de binnenstad dat de gemeente verkeersregelaars inzette, omdat de parkeergarages aan het Achterom en bij de Drievriendenhof vol waren. Een aantal uren bleek ook de gratis parkeerplaats aan de Weeskinderendijk geheel bezet te zijn.

Ook elders in de stad spelen ‘parkeerzaken’. Zoals het er nu uitziet, wordt de parkeerdruk daardoor alleen maar groter. Lees er vandaag meer over in Dordt Centraal.