Actueel

reageer als eerstzo 17 okt 2021

Partij voor de Dieren doet voor het eerst mee aan Dordtse gemeenteraadsverkiezingen

DORDRECHTDe Partij voor de Dieren doet in maart 2022 voor het eerst mee aan de Dordtse gemeenteraadsverkiezingen. Het landelijk bestuur van de partij geeft hier toestemming voor en draagt de 29-jarige Pieter Groenewege voor als lijsttrekker. 

“De Partij voor de Dieren is inmiddels een partij van betekenis in Dordrecht. Dat is heel goed nieuws voor onze stad”, zegt Groenewege. “Ons gemeentebestuur heeft de industrie jarenlang geen strobreed in de weg gelegen. Daardoor staat Dordt inmiddels in heel het land bekend om haar giftige omgeving. Dat moet anders. Op iedere straathoek liggen kansen voor een diervriendelijker, groener en duurzamer Dordrecht.”

Dordts team
Groenewege heeft politieke ervaring opgedaan als beleidsmedewerker in de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdD. Op nummer twee van de lijst staat Danielle Vol-van der Holst (49). Zij is bekend van haar veganistische restaurant Daantje in de binnenstad en haar rol als coördinator van de werkgroep PvdD Dordrecht. De nummer drie is Cees Venderbos Lambinon (71). Hij is bestuurder binnen de Partij voor de Dieren. Op de vierde plaats staat Irma van Herwijnen (39). Zij is werkzaam als bouwinspecteur bij de gemeente Gorinchem. Op de vijfde plaats staat Ronald van Maren (45), in Dordt vooral bekend als zanger/gitarist van de punkband I against I.

Bekrachtigen
De leden van de Partij voor de Dieren moeten de kandidatenlijst nog bekrachtigen tijdens het verkiezingscongres van de partij op 21 november 2021.

Pieter Groenewege.

Geef een antwoord